08 Wrzesień 2010
Nawigacja
Główna
Newsy
Forum
Recki
DVD
Amatorka
Blubry
Figurkowo
Tuba YouTuba
ATARI Finest
Buractwo
23 w filmach
Szukaj

Advanked sercz
Extraz
ZP Shop
Linki
Regulamin
Kontakt
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
Mortal Kombat
Duke Nukem (R.I.P.) ...
Fringe: Na granicy Ś...
Star Trek
Mass Effect Trilogy
Najciekawsze tematy
Indiana Dżons i N... [210]
Co poprawic na ZP!? [198]
Battlestar Galact... [149]
Ktokolwiek widzia... [131]
Najnowsze komenty
Dodał: Red

08 wrzesień 2010

Kurde, jeszcze nigdy w życiu nie oczekiwałem na...

Dodał: MIKET

08 wrzesień 2010

uwe chyba znalazł pretekst by sie wcielić w kog...

Dodał: kamill

08 wrzesień 2010

Szkoda, i jeszcze bezczelnie podają klasyki w r...

Dodał: kamill

08 wrzesień 2010

Fuj.

Dodał: derek

08 wrzesień 2010

czekam na to!!! (wielkopolska wersja alternatyw...

RSS

Ale o co chodzi?!
Klawe sajty
SF Plan 9

Figurkowo

Star Wars - Gwiezdne Wojny

Indiana Jones - dziennik

Cartoon Wars

Koszulki z nadrukiem
Figurki Star Wars

Zobacz temat
 Drukuj temat
Inception
podloopom
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 25 sie 09 08:47
Użytkownik

Data rejestracji: 12.03.08

w internetu pojawił się zwjastun najnowszego filmu Nolana - intrygujący jak jasny gwint. coś czuje, że będzie to opowieść rozgrywająca się w jakiejś wirtualnej rzeczywistości w klimatach dieselpunkowych - dla mnie bomba

http://www.traileraddict.com/trailer/inception/trailer

dzieciarnia na filmwebie porównuje tych lewitujących panów do matrixa ale mje się to raczy z poltergeistem kojarzy.
Edytowane przez John J Adams dnia 27 sie 09 13:17
- co robią transformersy po imprezie?

- składają się na taksówkę

Sasquatch
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 25 sie 09 09:10
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 14.02.08

Szału nie ma, na imprezie ze szwagrem też tak biegamy krzywo po korytarzu i nikt o tym filmu nie zrobił!
When You have to shoot, shoot, don't talk.

Atue
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 25 sie 09 14:49
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 31.07.07

podloopom napisał/a:
dzieciarnia na filmwebie porównuje tych lewitujących panów do matrixa ale mje się to raczy z poltergeistem kojarzy.

A mnie z Dark City
The black flowers were out there, up on the mountains. The Afghans eat them.

yuti-ra
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 25 sie 09 23:49
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 13.07.08

A mnie z moim (ech dawno dawno temu) akademikiem Wink
A życie jak film zaczyna się, rozkręca i urywa...

podloopom
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 26 sie 09 11:49
Użytkownik

szczegóły dotyczące fabuły filmu

zawiera duże spoilery

http://incontention.com/?p=12388

SznekaZserem
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 31 lip 10 12:07
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 28.03.09

jestem po seansie i kurw.. mega śmieszą mnie teksty ala wyborcza "Lepszy od Matrixa! DiCaprio kradnie sny..." Film jest solidny baa nawet bardzo dobry, ale dupy nie urywa wiem że to śmieszny argument, ale nie chcę spojlerować, block buster jak każdy inny. Choć gimbusy już dopisują mu 2 i 3 dno i zaraz ruszy machina hajpu. Miłego seansu Smile

podloopom
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 01 sie 10 01:56
Użytkownik

zgadzam się z przedmówcą

bardzo dobry produkcyjniak; ale nic ponad to

najbardziej temu filmowi zaszkodziła przesadnie napompowana bańka promocyjna - przez 140 minut siedziałem jak na szpilkach czekając na niirwanę, żeby na końcu zadać sobie pytanie "to już?"

smutny
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 01 sie 10 02:12
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 26.02.10

Film całkiem fajny - nie obyło się oczywiście bez kilku scenariuszowych zgrzytów i wątków dodanych jakby na siłę.
Zaczynając od niepotrzebnego dodania jakiejś studentki [no sorry, czyżby zbyt dużo mężczyzn było w początkowej wersji scenariusza?], po dość cienkie wyjaśnienie kick'a, aż po projekcje umysłu - które chyba jedynie miały na celu zwiększenie ilości akcji, wybuchów i strzelania w filmie.
Gdyby z tego filmu powstał thriller, albo psychologiczne sci-fi, to by naprawdę fajnie było, i nawet inteligentnie. tak to mamy kolejny blockbuster i dużą ilością strzelania.

I dodatkowo ogromnie mnie wkurzał fakt, że Ellen Page taka niska, a ma w dodatku dużą głowę.

SznekaZserem
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 01 sie 10 17:38
Awatar

Użytkownik

E. Page to porażka w tym filmie, tym bardziej że wykreowana jest na najbardziej dojrzałą postać która pomaga zmagać się leo z koszmarami przeszłości , proszę.... !!? Trochę też mogli darować sobie sceny w śniegu i cała ta ala bondowską strzelaninę która imo było kiepska jak ch.j. A co najgorsze ani razu nie miałem ciarów podczas seansu o łzach zapomnij :] Cała ta ocena na ścierwie imdb to kolejny błąd statystyczny lub zbiorowa halucynacja.
Edytowane przez SznekaZserem dnia 01 sie 10 17:40

podloopom
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 01 sie 10 18:24
Użytkownik

Po przespaniu się z problemem oceniam toto na 7/10.
Bardzo sprawnie zrealizowany, wciągający, kilka zapadających w pamięci sekwencji, ale szału nie ma.
Film ma design w wersji "na tłusto", wszystko aż ocieka efektownymi i kunsztownymi detalami tylko, że to są tylko wisienki na torcie, w którym - koniec końców - zabrakło nieco słodyczy.

Odniosłem wrażenie, że Nolanowi ewidentnie zabrakło pomysłu na końcówkę filmu. Miał kapitalny pomysł wyjściowy, obmyślił kilka skomplikowanych scen tworzących wrażenie fabularnej głębi, a na końcu zamiast pojechać jakimś twistem który logicznie spinałby wszystkie wątki poszedł na łatwiznę zostawiając widzowi pole do własnej interpretacji.

Jednym zdaniem: Incepcje oglądało się bardzo przyjemnie, aczkolwiek zostawia niedosyt.

TrueCouchSurfer
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 03 sie 10 17:13
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 30.04.08

Mnie tam cieszy, że jest blockbuster, który nie obraża mojego intelektu. Solidne kino akcji z bardzo dobrym scenariuszem i pomysłem, który przebija się ponad niepotrzebny czasem wizualny przepych. Scenarzysta jest jak zwykle ostatni w łańuchu pokarmowym hollywood, po reżyserze, producencie, aktorach, operatorach itd.

Pewnie, że Incepcja ma luki i wolałbym jakiś motyw filozoficznego sci-fi, ale właściwie jedyne co mi przeszkodziło w pełnym funie to rozwlekły motyw na śniegu. Mariaż filmu o podświadomości z kliszą, jak trafnie zauważył Szneka, z Bonda ? Burp, Bueh !

garret
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 03 sie 10 17:21
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 07.05.07

W sumie nie wierzę, ze to piszę ale strzelanie i akcyjka na śniegu tylko mi przeszkadzały. Reszta bezbłedna.

ps. Fajna autoironia Berengera gdy mówi o kimś młodszym i przystojniejszym Smile
Edytowane przez garret dnia 03 sie 10 23:17
This is the way the world ends-Not with a whimper, but with a bang.

SznekaZserem
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 03 sie 10 19:46
Awatar

Użytkownik

Film miał prawo się podobać to solidne kino. Wręcz wzorowe. Z tym że dopisywanie Nolanowi miana reżysera wszechczasów jest trochę pochopne i to mnie boli. Dałem się podejść jak dziecko tymi wszystkimi miodnymi hasłami czekając na Grala kinematografii. Może gdyby to był pierwszy film Nolana który wpadł mi w ręce przypadkiem byłbym zmiażdżony tak czekałem na objawienie i go nie zaznałem.
@garret Berenger tak zbrzydł, że prawie go nie poznałem Smile

Turek
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 04 sie 10 06:59
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 28.12.07

Oceans Eleven + Matrix = Inception

Carbon Unit
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 04 sie 10 13:25
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 15.01.09

Turek napisał/a:
Oceans Eleven + Matrix = Inception

No teraz to mi obrzydziłeś już całkowicie ten film.
Jeszcze nie oglądałem, ale nie wiem czego ludzie spodziewaliście się, że będzie taki jak zapowiadają? Są jeszcze w dzisiejszych czasach filmy (cokolwiek innego) co jest takie jakie w zapowiedziach jest przedstawiane?
Grin
Welcome Home (Sanitarium)

Turek
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 04 sie 10 14:07
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 28.12.07

Film nie jest syfiasty, ale tez laćków nie zrywa.
Problemem jest to, że to film dziejacy sie w snach a fabularnie jest przyzwoitą, totalnie konwencjonalną sensacją o trudnym włamaniu. Brak mu jaj i wizji, jest zrobiony bezpiecznie zamiast jechac po bandzie.

derek
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 04 sie 10 22:28
Użytkownik

Data rejestracji: 27.03.08

moim zdaniem Nolan leci w ch*ja, a młodzież rusza skórką.

oto jak wyglądałyby dialogi w Incepcji, gdybym ja poprawiał scenariusz:

pinda: Musisz przestać o niej myśleć.
Leoś: Dziewczyno, kurwa, jeszcze słowo, a wylatujesz z mojego teamu! Nie po to cię ze sobą targałem, żebyś mi teraz dupe truła!

ale niestety Mośki w Holly mnie wykolegowały i w konsekwencji zszedłem do podziemia (tj. Internetu) i muszę swoją twórczość publikować anonimowo.

no więc po pierwsze, mega denny do potęgi en silnia, gdzie "en" to nieskończoność jest wątek na linii Cobb-Mal. to jest taki typowy wątek w sam raz dla dzieci i gików ruszających skórką na widok Ellen Page. zaraz opiszę, o co mi chodzi, aby nie było niedomówień. otóż na ekranie widzimy rezolutną studentkę ASP walącą głupio-mądre suchary i bawiąca się w panią psycholog z bożej łaski oraz dorosłego faceta otwierającego się przed nią jak jakaś ostatnia faja albo przyjazny gej. ogólnie ubolewam nad tym, iż eka Leosia nie składała się z samych facetów - to uczyniłoby Incepcje filmem poważniejszym, cięższym, doroślejszym, a być może nawet seksistowskim! za dużo facetów było w scenariuszu i ktoś doszedł do wniosku (pewnie Nolan), że trzeba urozmaicić historie wstawiając dzieciaka, który wnosiłby powiew zdrowego rozsądku, bo wiadomo, że agenci wynajmowani przez największe korporacje świata do wykonywanie niebezpiecznych misji typu "rozwalanie konkurencji" to nie to co samo rezolutni studenci ASP mający świadectwo z paskiem.

poza tym Incepcja to taka krzyżówka Bonda + Matriks + Dowolny Film Akcji, W Którym Są Komandosi.

mega prostacko - i nie bójmy się tego słowa - wyszły Nolanowi wszelkie wizualizacje kluczowych, że się tak wyrażę elementów "śnienia". np. system obronny Fishera ma postać uzbrojonych kolesi z gunami - takie coś wymyśliłby mój brat mający - że przypomnę tym, którzy nie wiedzą - paszport Polsatu.

na pytanie, gdzie ukryć idee, Nolan odpowiada posiłkując się następującą wizualizacją: ukryć ją należy w twierdzy w górach bronionej przez komandosów po to, żeby mogli ją zaatakować inni komandosi + studentka ASP, która w ostatniej chwili wpadnie potem na mega cwany plan, dowodząc niezbicie, że jej obecność we filmie ma sens!

według mnie zaszczepianie idei powinno wyglądac dokładnie tak samo jak wygląda zaszczepianie idei w mózgach dzisiejszych dzieci, że Nolan to geniusz.

Pozdrawiam wszystkich, których Mośki wykolegowały!

PS

chemik to też dziecinna postać jest. śmieszna jest scena, w której poznajemy go po raz pierwszy: koleś siedzi, a za nim kolorowe, tajemne mikstury, żeby było wiadomo, że to chemik, a nie, dajmy na to, grabarz.
Edytowane przez derek dnia 04 sie 10 22:46
...

garret
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 04 sie 10 22:55
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 07.05.07

Dzien po seansie mysle ze Incepcji blizej do Gamera niz Matrixa Smile
This is the way the world ends-Not with a whimper, but with a bang.

Red
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 11 sie 10 16:19
Awatar

Użytkownik

Data rejestracji: 08.08.09

garret@ -->bliżej jej do Gamera w kwestii sensowności fabuły, montażu czy ogólnego poziomu?

Przeskocz do forum:
Top News
Komiksowo
Nowe foty z Conana!!!
Tylko żeby były ładne!!!
Recka Bedknobs and Broomsticks!!!
Tuba YouTuba!!!
Koszulki ZP
Koszulki dla snob?w
Top Textz
Filmy komiksowe - status
Filmy growe - status
Do komórki!

Wystawa Star Wars Sydney
Relka z Polconu 2008
Chuck Norris na ZP
Recka Book of Eli
DVD: Dark City Director's Cut
Figurkowo: Wstążki, tiule i koronki 5
Top Filmz
Alien
Conan
Hobbit
Tron: Legacy
Ankieta
Czyj pamiętnik jest najfajniejszy?

Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się